Odškodnina v primeru poškodbe na delovnem mestu

Potrebujete pravno pomoč v zvezi z odškodnino za poškodbo na delovnem mestu? Kontaktirajte nas.

Ste se poškodovali pri delu ali na delovnem mestu?

  • Ali ste se poškodovali na delovnem mestu?
  • Ali ste se poškodovali na poti na delovno mesto ali iz delovnega mesta?
  • Ali ste se poškodovali na službenem potovanju?
  • Ali ste se poškodovali, ker ni bilo poskrbljeno za ustrezno varnost pri delu?

V vseh zgoraj navedenih primerih ste upravičeni do pravične in primerne denarne odškodnine, ki vam bo nadomestila premoženjsko in nepremoženjsko škodo nastalo kot posledica nesreče pri delu ali na delovnem mestu.

Tudi v različnih primerih nesreč na delovnem mestu Vam pripada odškodnina. Tako ste upravičeni do odškodnine, če ste se poškodovali na delovnem mestu pri opravljanju dela, na službenem potovanju, ravno tako pa tudi v primeru, če na Vašem delovnem mestu ni bilo ustrezno poskrbljeno za varnost in zdravje pri delu. Za nesrečo na delovnem mestu pa se šteje tudi nesreča, ki se Vam je pripetila bodisi na poti na delo ali z dela. Za prisojeno odškodnino je pri nesreči na delovnem mestu zelo pomembno pravilno ravnanje, saj se v primeru nepravilnega ravnanja nesreča ne bo štela za nesrečo na delovnem mestu in v najslabšem primeru ne bi bili upravičeni do odškodnine. Zato je pomembna ažurnost, pri čemer pa Vam lahko pomagamo, če nas pokličete v najkrajšem možnem času po nesreči pri delu.

Potrebna dokumentacija

V primeru poškodbe pri delu je ključnega pomena, da pridobite zapisnik o poškodbi pri delu (Obrazec ER-8). Zato je pomembno, da se dogovorite z Vašim delodajalcem, da sestavita zapisnik o poškodbi pri delu.

Oznake: poškodba pri delu, odvetnik za poškodbe pri delu, odškodnina poškodba na delovnem mestu, odškodnina za poškodbo na delovnem mestu