Izvršba - sodna izterjava dolga

Imate dolžnike od katerih vam ne uspe izterjati vaše terjatve? Ali pa morda ne veste kako oz. ne želite več sami terjati svojih terjatev, dolgov svojih dolžnikov?

V kolikor potrebujete pravno pomoč v obliki pravnega nasveta ali nam želite v celoti predati postopek izterjave oz. izvršbe dolga vaših dolžnikov, nas kontaktirajte.
  • Razmišljate o izvršbi in ne veste, kdaj se odločiti za postopek izterjave oz. izvršbe?
  • Se sprašujete, če je mogoče izvensodno priti do poplačila dolga vaših dolžnikov?

Ste upnik pa vam težave povzročajo delni umiki izvršbe oz. utesnitev zahtevkov napram vašemu dolžniku, ker niste prepričani, da ste pravilno in po pravem vrstnem redu utesnjevali dolg vašega dolžnika, ki vam ga odplačuje obročno? V takem primeru predlagamo, da nas kontaktirate, saj lahko v primeru nepravnega postopanja oziroma vaše pasivnosti v postopku izvršbe, vaša terjatev preide v vaš dolg (plačevanje dolžnika, ko je dolg že v celoti prenehal, zaradi poplačila).

Imate pravnomočni sklep o izvršbi, nad vašim dolžnikom pa se je začel postopek prisilne poravnave oz. stečaj? V takem primeru ne odlašajte in nas kar najhitreje pokličite, saj lahko zamudite kratek rok za prijavo terjatve v insolventni postopek vašega dolžnika.

  • Ste prejeli predlog za izvršbo, pa upnika sploh ne poznate?
  • Ste upniku že poplačali del vaše terjatve, ta pa vas terja za celotni dolg?
  • Bi radi poravnali terjatev do vašega upnika v odprtem roku 8 dni, pa ne veste kako izračunati celotni dolg?

Ste dolžnik in vas zanima, kako ugovarjati zoper sklep o izvršbi? Zaradi kratkega roka za vložitev ustreznega pravnega sredstva - 8 dni, z zagotovitvijo pravne pomoči ne odlašajte.

Storitve za podjetja

Ste podjetje, ki ima neplačnike? Na voljo smo vam za celoti prevzem izterjave in izvršbe dolgov vaših dolžnik. Še pred sodnim postopkom pozivamo vaše dolžnike, pisno in telefonsko, na poravnavo dolgov oziroma se z vašimi dolžniki dogovarjamo za obročno poplačilo.

Sploh, kadar gre za vašega poslovnega partnerja, je takšen način postopanja, prijaznejši in vam omogoča, da boste tudi v nadaljevanju poslovali z vašimi dolžniki.

Sodna izterjava upniku prinese takojšnje stroške (sodna taksa,...), prav tako pa pomeni dodatno obremenitev vaših dolžnikov, zato te skrbi prepustite nam, da bomo vašo terjatev poskušali izterjati izvensodno. V primeru neodzivnosti oz. neplačila vašega dolžnika, za vas vložimo predlog za izvršbo na pristojno sodišče. Predlog za izvršbo je lahko podan na podlagi verodostojne listine (račun, IOP,...) ali izvršljivega naslova (sodna odločba,...).

Pravočasno se odločite za pravno pomoč v postopkih izterjave dolga oz. izvršbe in ne čakajte, da bo vaš dolžnik zašel v likvidnostne težave in morebitno blokado transakcijskih računov.

Za podjetja, ki se mesečno ali večkrat letno srečujejo s tovrstnimi postopki, je mogoče dogovoriti pavšalni strošek, ki zajema svetovanje v postopku izterjave dolgov, izvensodno pozivanje na plačilo in vlaganje izvršilnih predlogov zoper vaše dolžnike.

Oznake: izvršbe, terjatve, eizvršba, prijava terjatve, izterjava dolga, sklep o izvršbi, izvršba na plačo, izvršba na podlagi verodostojne listine, izvršba na pokojnino, izvršba na premičnine, pomoč dolžniku pri izvršbi, eizvršba, izterjava dolgov