Delovno pravo

Naša odvetniška pisarna delodajalcem svetuje in pomaga pri pravilni izpeljavi postopkov na področju delovnih razmer. Odpovedati delavcu pogodbo o zaposlitvi na zakonit način je izredno zahtevna zadeva, zaradi tega se pogosto dogaja, da delavci zaradi nezakonitih odpovedi tožijo svoje delodajalce, s tožbenim zahtevkom uspejo, delodajalce pa lahko s tem pahnejo v velike finančne težave.

Potrebujete pravno svetovanje na področju delovnega prava? Kontaktirajte nas.

V okviru svojih storitev svetujemo pri urejanju delovnopravnih odnosih med delavci in delodajalci, pripravljamo različne vrste pogodb in aktov ter izvajamo mediacije oziroma pomagamo pri nastalih nesoglasjih med delavci in delodajalci, da svoj spor oziroma nesporazum rešijo izvensodno, brez sodelovanja sodišča.

V primeru, da izvensodna rešitev spora ni mogoča, pa zastopamo tako delavce kot delodajalce pred delovnimi sodišči.

Je vaš delodajalec primeren za stečaj?

Ste zaposleni v podjetju, ki vam več mesecev ne izplačuje plač? V naši odvetniški pisarni vam bomo svetovali kako postopati v takšnem primeru. Vsak posamezni položaj skrbno preučimo in vas seznanimo z najprimernejšim postopkom, ki jih imate kot zaposleni v nelikvidnem oziroma insolventnem podjetju.

  • svetujemo oziroma sestavljamo odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz krivdnih razlogov na strani delodajalca
  • svetujemo oziroma pomagamo pri posredovanju v sporu med delavcem in delodajalcem
  • svetujemo in izpeljemo postopke pred Delovnim in socialnim sodiščem (priprava tožb, pritožb in drugih vlog zoper delodajalca,…)
  • svetujemo oziroma sestavimo predlog za stečaj podjetja, ki ne izplačuje plač delavcem

Oznake: delovno pravo, delovna razmerja, delavci, delodajalci, delovni spori, odpovedi, odpravnine, odvetniška pisarna delovno pravo